You are here

Share page with AddThis

Novi hibridi za nove POBEDE

Novi proizvodi
02.03.2021
onestar-ivori-hibridi-suncokreta-syngenta
onestar-ivori-hibridi-suncokreta-syngenta

Kompanija Syngenta je poznata po tome da je jedna od vodećih i liderskih kompanija u suncokretu i to proizilazi iz toga da svoja Istraživanja i Razvoj u potpunosti usmerava na hibride koji će svojim karakteristikama i performansama zadovoljiti potrebe savremenih proizvođača.

U proteklim godinama Syngenta je na naše tržište uvela veliki broj novih hibrida koji su vrlo brzo dokazali svoj kvalitet i zauzeli mesto na velikom delu naših oranica.

I ove godine nastavljamo sa novinama i sa velikim zadovoljstvom vam najavljujemo dva nova hibrida iz Clearfield Plus® tehnologije.
onestar-ivori-hibridi-suncokreta-syngenta

SY ONESTAR® je hibrid koji je odlično adaptiran na naše agroekološke uslove proizvodnje uz unapređen paket tolerantnosti na bolesti (Bela trulež, Verticilium i posebno na plamenjaču (rase poznate u Srbiji)).

Vrhunski potencijal prinosa i visok stepen stabilnosti ga čine pogodnim za setvu u svim regionima.

Biljke su srednje visine, imaju jak korenov sistem, odličan Vigor – brz početni porast i tolerantnost na poleganje i lom stabla su karakteristike koje će zasigurno ne samo zaštititi vaše ulaganje već i obezbedidi maksimalne prinose.

Odlikuje se zrnom velike apsolutne mase koje je uvek popunjeno i visokim sadržajem ulja.

SY IVORI® je hibrid najnovije generacije koji osim što pruža izuzetnu stabilnost u različitim uslovima proizvodnje, takođe poseduje izuzetno visok potencijal prinosa.

Na osnovu ispitivanja i testiranja proteklih godina kako u Srbiji tako i u okolnim zemljama u poređenju sa nekim od najprinosnijih hibrida pokazao je izvanredne rezultate.

Ovaj hibrid je već komercijalizovan u nekim od okolnih zemalja i to se i na proizvodnim parcelama i pokazalo ne samo na dobrim zemljištima sa potencijalom već i na zemljištima lakše strukture i u različitim regionima.

Jedna od najbitnijih karakteristika ovog hibrida je i odličan paket tolerantnosti na bolesti, pa čak unapređen nivo zaštite na sve poznate rase plamenjače u našoj zemlji.

Zaštita od korova

Ono što dodatno čuva i obezbeđuje prinos kod ova dva hibrida je mogućnost da se u Post-u („na zeleno“) primeni herbicid LISTEGO® Pro kojim suzbijate najveći broj širokolisnih korova koji se mogu javiti u usevu. Odlikuje se visokom efikasnošću u delovanju na pepeljugu, ambrozije, dvornika, čička i drugih tvrdokornih korova.

Syngenta preporuka za Clearfield Plus hibride:
Pre-em:

  • DUAL®Gold 1,2 l/ha ili GARDOPRIM®Plus Goled 3,5-4 l/ha

Post-em:

  • LISTEGO®Pro 0,8-1 l/ha, za suzbijanje širokolisnih i travnih korova
  • FUSILADE®Forte 1,3 l/ha, za suzbijanje rizomskog sirka

ListegoPro-delovanje