You are here

Share page with AddThis

Sorte i zaštita pšenice

Važan je dobar start! Prva karika u lancu koja donosi zaradu je seme. Dobro i kvalitetno, zdravo i sortno, čisto i klijavo - ključni je faktor uspešne proizvodnje.

 Sorte pšenice   
CCB Ingenio  / Illico  / SY Moisson

Dividend M - Obezbedite vašoj pšenici najbolje

Syngenta je proizvela Dividend M 030 FS, jedinstveni fungicid za tretiranje semena pšenice koji zahvaljujući osoobinama koje treba da ima vrhunski fungicid za tretman semena žitarica, obezbeđuje prednost na samom startu.

Brže nicanje
Dividend M 030 FS   je bezbedan za seme i klijance. Klijanje semena tretirano ovim fungicidom počinje i dva dana ranije u odnosu na netretirano ili tretirano postojećim standardnim preparatima. Vreme klijanja je skraćeno, a nicanje je ravnomerno i ujednačeno, a ovo utiče na dobru gustinu useva.

Tretman semena preparatom Dividend M 030 FSmože da pošne čim je seme raspoloživo, odmah nakon žetve i dorade. Nema potrebe za odlaganjem semena i kasnijim tretiranjem. Primena preparata odmah nakon dorade semena umanjuuje manipulativne troškove i štedi vreme.

Širok spektar delovanja 

   Koristi se za tretiranje semena pšenice u cilju suzbijanja patogena koji se nalaze, kako na njegovoj povrsini, tako i unutra semena.
Dividend M 030 FS je sistemični fungicid koji suzbija prouzrokovaca glavnice (Tiletia caries), gari (Ustilago tritici), sive pegavosti lista i klasa (Septoria nodorum) i snežne plesni (Fusarium nivale).

Tolerantnost useva 

Dividend M 030 FS se moze bezbedno koristiti u svim sortama psenice, za različite namene, mekoj ili tvrdoj, bez opasnosti od štetnog delovanja na klijanje i nicanje. 

  Dividend M 030 FS se primenjuje u količini od 200 ml na 100 kg semena. Ukoliko je potrebno, preparat se pre primene može razrediti vodom, najvise 600 ml vode za 100 kg semena. Nije preporučljivo koristiti veću količinu vode, jer može izazvati prevremeno klijanja semena. Preparat ne primenjvati za tretman semena koje sadrzi vise od 16% vlage.

 

Sve u jednom!

Efikasna zaštita žitarica od bolesti i štatočina tretiranjem semena!

Celest Top 312.5 FS  je jedinstveni preparat - ima i insekticidno i fungicidno dejstvo. Jednim rešenjem eliminišete rizik od štetnih zemljišnih insekata (žičari, sovice i žitni bauljari), nadzemnih štetočina (lisne vaši i žitne muve, koje prenose brojna virusna oboljenja) i bolesti semena i mladih biljaka pšenice (glavnica, gar, snežna plesan). Ovaj preparat je jedini proizvod na tržištu koji obezbeđuje Vašem usevu kompletnu zaštitu od bolesti i štetočina u najosetljivijim fazama razvoja tj. tokom klijanja, nicanja i razvoja u jesenjem periodu.

Osim zaštitnog dejstva ovaj preparat ima i veoma značajno pozitivno delovanje na biljke - Vigortm Efekat. Interakcija između aktivne materije tiametoksam iz ovog preparata i enzimskih sistema u biljci dovodi do bržeg i ravnomernijeg nicanja useva, pojačanog ukorenjavanja i veće otpornosti na zemljišne i vremenske uslove kao što su suša, mraz, plavljenje, nedostatak hraniva itd.

Celest Top je pravo rešenje za sigurnost Vašeg profita.

Certicor 050 FS - pouzdan i ekonomičan


Certicor 050 FS - Sistemični fungicid za tretiranje semena protektivnog, kurativnog i eradikativnog delovanja
Primenjuje za tretiranje semena pšenice, u cilju suzbijanja patogena na semenu, uzročnika glavnice (Tilettia tritici), gari (Ustilago tritici), sive pegavosti lista i klasa pšenice (Septoriaspp.), truleži klasa (Fusarium spp.) i paleži klijanaca (Pythium spp.)
Preparat se primenjuje najranije šest meseci pre setve, a najkasnije pred samu setvu semena pšenice.
[Certicor 050 FS Detaljnije ...]

Program zaštite pšenice