Plan dobrog razvoja

plan-dobrog-razvoja-ggp-syngenta

Naš novi “Plan dobrog razvoja” poziva na hitnu borbu protiv klimatskih promena i gubitka biološke raznolikosti, u samom srcu buduće produktivnosti poljoprivrede i globalnog ekonomskog oporavka.
Sada stvaramo četiri nove, ambiciozne, globalne obaveze kako bismo smanjili uticaj emisije ugljen dioksida na poljoprivredu i kako bismo pomogli poljoprivrednicima u prevazilaženju ekstremnih vremenskih uslova izazvanih klimatskim promenama. Ove obaveze, biće vodeće za našu inovativnost i pomoći će poljoprivrednicima i društvu da se održivo oporave od trenutnih efekata pandemije korona virusa.

Vreme je za akciju

Klimatske promene su egzistencijalna pretnja i moramo delovati pre nego što bude kasno. Efekti klimatskih promena su veliki izazov za poljoprivrednike i poljoprivredne radnike koji pokušavaju da obezbede snabdevanje hranom u svetu. Pandemija Covid-19 dodatno je istakla krhkost ekosistema u poljoprivredi, zahtevajući dodatne napore od onih koji zarađuju za život od poljoprivrede nego ranije.
Naš “Plan dobrog razvoja” ima za cilj da suoči sa ovim izazovima tako što će poljoprivredu učiniti otpornijom i održivijom, i tako što će potaknuti bolji, zeleniji, oporavak.
plan-dobrog-razvoja-ggp-syngenta

Prešli smo dug put

Kada smo 2013. godine pokrenuli “Plan dobrog razvoja”, imali smo velike ambicije da poboljšamo održivost poljoprivrede i našeg poslovanja. Postavili smo šest teških i najtežih ciljeva koje je trebalo ispuniti do 2020. godine - a većinu njih smo postigli rano.
Iz toga su proizašle merljive koristi za poljoprivrednike, ljude koji hrane planetu, koju svi delimo. I iz toga smo naučili neke veoma važne lekcije. Oni su pomogli da se oblikuju akcije koje sada nameravamo da preduzmemo.

Poljoprivrednici su na prvoj liniji

Poljoprivrednici prvi trpe ekstremne vremenske prilike i poljoprivreda ima ključnu ulogu u borbi protiv klimatskih promena.
Moramo pomoći poljoprivrednicima da se pozabave novim tehnologijama i uslugama, kako bi se prilagodili i ublažili efekte klimatskih promena. Prema našem nedavnom istraživanju, sa Ispos Mori, 72% poljoprivrednika je zabrinuto zbog uticaja koji će klimatske promene imati na njihovu sposobnost da uzgajaju hranu u narednih pet godina.
plan-dobrog-razvoja-ggp-syngenta

Naše nove obaveze

Prema novom “Planu dobrog razvoja”, Syngenta će ubrzati razvoj svojih inovacija radi pružanja boljih rešenja za poljoprivrednike. Naš cilj je da do 2025. godine uložimo 2 milijarde dolara u nova otkrića u održivoj poljoprivredi i da svake godine ostvarimo dva nova tehnološka dostignuća.
Takođe ćemo težiti ka ugljenik-neutralnoj poljoprivredi, kako na farmama, tako i u poslovanju. I dalje smo posvećeni poboljšanju biološke raznolikosti i zdravlja tla na 3 miliona hektara ruralnog zemljišta svake godine, što ćemo učiniti pružanjem tehnologija, usluga i obuke poljoprivrednika.
Takođe se obavezujemo da ćemo do 2030. godine smanjiti intenzitet emisije ugljenika u našem poslovanju za 50% kako bismo podržali ciljeve Pariskog sporazuma. Naša posvećenost je potvrđena i odobrena od strane Inicijative zasnovane na nauci (SBTi).
Uporedo s tim, jačamo našu posvećenost da pomognemo ljudima da ostanu sigurni i zdravi, obučavajući 8 miliona poljoprivrednih radnika o sigurnoj upotrebi naših proizvoda svake godine i nastojeći da se izborimo za dobrom poslovnom praksom širom našeg lanca snabdevanja.
Naše ambiciozne ciljeve možemo postići samo u partnerstvu i u otvorenom dijalogu o vrednostima inovacija u poljoprivredi, za poljoprivrednike, prirodu i društvo, podržanu snažnim upravljanjem održivosti od strane našeg Odbora.

 

plan-dobrog-razgpja-ggp-syngenta