You are here

Share page with AddThis

ARTESIAN hibridi kukuruza - žetva u Silbašu

Vesti
18.10.2019
silbas-kukuruz-zetva-artesian-syngenta-hibrida-kukuruza
silbas-kukuruz-zetva-artesian-syngenta-hibrida-kukuruza

Silbaš

Artesian-hibridi-kukuruza-Syngenta

Svi znamo da najbolje potvrde stvarnih osobina i karakteristika hibrida dolaze iz njive, odnosno prakse. Zato smo i organizovali postavljanje ogleda kukuruza u Silbašu u saradnji sa Đurakov Jovanom.
Godina je bila specifična i veoma ćudljiva, ali su Syngenta Artesian hibridi opravdali poverenje onih kojui su ih već u ovoj godini uveli u svoje setvene planove. Potvrde odličnih rezultata dobijamo iz svih delova Srbije, tako da  i ovde su se okupljenih tridesetak proizvođača mogli u to i uveriti - ne samo u  prinosu i ostvarenom potencijalu, već i u agronomske karakteristike hibrida i kvalitet zrna.

  • SY CHORINTOS (FAO300) je ostvario 10,810 kg/ha (preračunato na standard) i pokazao da iako je naš najraniji hibrid uz stabilnost i ranostasnost ima i visok potencijal prinosa.  Uz to skinut je sa 13.2% vlage i I ovde dokazao da je jedan od hibrida koji odlično otpušta vlagu
  • SY ORPHEUS (FAO370) je ostvario 10,510 kg/ha sa vlagom 14.1%. Okupljeni su mogli i da se uvere u karakteristike i odlične agronomske karakteristike ovog hibrida – jako, čvrsto i zdravo stablo, klip sa zdravim duboko usađenim zrnima velike apsoutne mase.

Artesian-hibridi-kukuruza-Syngenta
U kasnijem segmentu, SY CARIOCA (FAO 520), predstavnik nove generacije ARTESIAN hibrida, ostvario je visok prinos 12,036 kg/ha. Okupljeni proizvođači su mogli da se lično uvere u ono što je donelo prinos – lepo formirane, duge klipove sa krupnim pravilnim zrnom, velike apsolutne mase i optimalnim randmanom. Osim velike mase zrna i zdravstveno stanje je bilo jedna od primećenih osobina, jer je i u ovakvoj sezoni kada mnogi drugi hibridi imaju problem sa pojavom Fusariuma ili Ustilaga, to kod SY CARIOCA  nije slučaj obzirom da se odlikuje tolerantnošću na najznačajnije bolesti.
Kao i prethodnih godina svi Syngenta hibridi kukuruza će i u 2020. godini biti tretirani sa insekticidom FORCE 20 CS bez dodatnog plaćanja tretmana– jer Syngenta misli na Vas!

Artesian-hibridi-kukuruza-Syngenta